in ,

Aziz Harun, Aisha Retno Sedia Berdepan Gosip Cinta

Sedia berdepan gosip cinta, dua penyanyi muda Aziz Harun dan Aisha Retno berkolaborasi dalam single mereka berjudul Jarak buat kali pertama.

Menurut kedua-duanya, mereka sentiasa bersikap terbuka serta menerima teguran yang diberikan terhadap gandingan mereka.

Aziz dan Aisha menyiapkan lagu Jarak bersama

“Kami  bersedia untuk menghadapi apa saja yang akan datang dan menerima perkara itu secara profesional  sebagai salah satu motivasi kerjaya kami. 

“Lagipun peminat sekarang sangat suportif dan tidak akan berlaku komen yang tak baik memandangkan ia hanya sekadar gosip. Rasanya mereka okey dan santai. 

“Cuma saya harap kerjasama ini tidak terhenti di sini saja, sebaliknya akan ada projek untuk kami berdua berkolaborasi selepas ini,” katanya.

Walaupun berada di dua negara berbeza namun ianya bukan penghalang buat kedua-dua peserta Big Stage ini berkolaborasi menghasilkan lagu bersama.

Kedua-duanya merupakan peserta Big Stage

“Pada awal tahun lalu, ketika Aisha menyertai Big Stage musim keempat, dia ada menghubungi untuk bertanyakan mengenai idea lagu baharu yang ditulis selain ingin bertanyakan mengenai pembabitannya dalam program realiti nyanyian itu. 

“Ketika itu, saya masih berada di Brunei manakala Aisha di Malaysia. Jadi Aisha pun hantar rakaman suaranya beserta melodi lagu Jarak.

“Ketika mendengarnya saya terus jatuh cinta sebab lagu ini ada sentuhan dan ‘vibes’ dari Indonesia. 

“Kami akhirnya bertemu pada pertengahan tahun lalu dan berpeluang menyanyi secara langsung bersama-sama. Saya rasa gembira dan teruja apabila syarikat rakaman turut memberi kepercayaan kepada kami  untuk menghasilkan lagu baru ini dengan Aisha,”kata pelantun lagu Senyum itu. 

Jarak bakal dimuat naik di dalam album pertama Aziz Harun

Tidak terhenti disitu, single Jarak ini juga akan dimuat naik di dalam album pertama pelantun Aziz itu berjudul Yang Benar yang dijangka akan dilancarkan pada Mac ini.

Untuk rekod, Aziz Harun merupakan peserta Big Stage musim kedua manakala Aisha Retno merupakan peserta Big Stage musim keempat.

Jarak kini boleh dimuat turun di iTunes dan dinikmati menerusi semua platform penstriman muzik terpilih seperti Apple Music, Deezer, KKBox, Spotify, YouTube dan YouTube Music manakala muzik video boleh ditonton di YouTube.

Ditulis oleh Cema Cempaka

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Ella Bukan Merajuk, Hanya Mahu Memberi Penghargaan Buat Peminat

Kamal Adli Dipukul Cota, Terpaksa Ditidurkan Untuk Pembedahan