Saturday • 4 December 2021

Pengalaman Dari Beratur Sampai Ambil Dos Pertama Vaksin VIA MySejahtera & Kesannya 6 Jam Kemudian

Bukan Astra Zeneca, tetapi temujanji suntikan vaksin melalui pendaftaran di aplikasi MySejahtera.

Dengan keadaan pandemik Covid-19 yang masih berada dalam keadaan kritikal, adalah lebih baik semua mengambil langkah berjaga-jaga dengan mematu SOP dan juga mengambil vaksin secepat mungkin.

Tidak ketinggalan adalah Editor F8Buzz, Zefri yangbaru baru ini telah mengambil dos pertama vaksin di Pusat Pemberian Vaksin (PVV).

Beliau yang mendaftar di aplikasi MySejahtera lebih kurang 2 minggu selepas ianya dibuka menerima temujanji pertamanya pada 15 Mei 2021.

Namun temujanji pertamanya ditukarkan masa, tarikh dan lokasi ke tempat lain dua hari sebelum harinya tiba. Kali ini tiada sebarang pertukaran, ke Kompleks Sukan Pandamaran kita untuk mengambil dos pertama vaksin Covid-19.

Proses secara keseluruhan dari tiba ke dewan hingga pulang mengambil masa lebih kurang satu jam sahaja. Ianya mudah dan lancar.

Dari beratur luar dewan sampai ke ‘prop’ Instagram yang ramai gunakan untuk mengambil foto sesudah menerima vaksin, jom ikut Zefri dan lihat apa yang berlaku, proses pengambilan vaksin, POV style!

Zefri turut berkongsi kesan vaksin selepas 6 jam menerimanya.

Klang | 27 Mei 2021

TINGGALKAN KOMEN

Sila masukkan komen anda!
Masukkan nama anda di sini

spot_imgspot_img

Video Terkini