in , ,

Dakwah Ustaz Don Berkesan, Ustaz Kazim Elias Anggap Keputusan Di “Rehatkan” Merugikan.

Datuk Muhammad Kazim Elias, seorang pendakwah bebas, menganggap keputusan untuk merehatkan Ustaz Don Daniyal dari sebuah program televisyen sebagai kerugian besar.

Menurut Ustaz Kazim, Ustaz Don, yang merupakan anak didiknya, adalah pendakwah yang baik dan sering menarik minat masyarakat melalui dakwahya.

Ustaz Kazim Elias menyarankan agar pihak terlibat, termasuk Ustaz Don, menjelaskan situasi sebenar isu yang timbul.

Dia menekankan bahawa gaya penyampaian Ustaz Don sangat efektif dan menarik minat ramai, sehingga ketidakhadirannya di media utama merupakan kerugian.

Ustaz Kazim Elias berharap pihak TV dan radio akan memanggil semula Ustaz Don setelah pencerahan dibuat.

Ustaz Kazim mengulas perkara itu ketika ditemui pada tayangan perdana filem Zim Zim Ala Kazim yang diadakan pada malam jumaat.

Rugi Rehatkan Ustaz Don, TEMU BUAL bersama Ustaz Kazim

Ustaz Kazim juga mengulas bahawa Ustaz Don telah dipanggil oleh Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM) untuk menjelaskan situasi tersebut.

Dia meminta orang ramai agar tidak terus menghentam Ustaz Don, tetapi sebaliknya memberikan teguran dan nasihat secara baik.

Ustaz Kazim menyatakan bahawa dalam dunia dakwah, melalui proses seperti ini adalah perkara biasa dan menyarankan masyarakat untuk berlapang dada.

Beliau juga menegaskan bahawa Ustaz Don adalah seorang yang terbuka dan tidak akan melawan balik kritikan yang diberikan secara baik.

Ustaz Kazim tidak mahu memberikan tekanan kepada Ustaz Don meskipun telah dihubungi oleh anak didiknya itu.

Ustaz Don, atau Don Daniyal Don Biyajid, mendapat perhatian selepas berkongsi kisah cinta pertama Nabi Muhammad SAW yang didakwa berdasarkan hadis palsu.

Ketua Pengarah Jabatan Penyiaran Malaysia, Datuk Suhaimi Sulaiman, merehatkan Ustaz Don dari mengendalikan program Salam Baitullah untuk mengelakkan perbalahan dalam kalangan netizen mengenai isu tersebut.

Ditulis oleh Aina Azman

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Saya Dianiaya! Bapa Zayn Rayyan Dakwa Dirinya Difitnah.

Jojo Ghazali Tewas kepada Juara Muay Thai Vietnam