in ,

Pilih Taiwan Sebagai Destinasi Berbulan Madu!

Menikmati bulan madu yang indah selepas berhempas pulas mengadakan majlis perkahwinan merupakan impian setiap pasangan yang mendirikan rumah tangga.

Namun, memilih lokasi yang tepat untuk berbulan madu mungkin menjadi kesukaran kerana terdapat pelbagai perkara perlu diambil kira sama ada dari segi lokasi, bajet dan sebagainya.

Taiwan yang dikenali sebagai Jantung Asia, merupakan destinasi yang sesuai buat mereka yang ingin berbulan madu kerana ia menawarkan destinasi romantik sesuai buat mereka yang sedang hangat bercinta.

Bercakap mengenai destinasi romantik, terdapat banyak tempat menarik di Taiwan yang sesuai untuk mereka yang berpasangan sebagai contoh Cijin Tunnel of Stars yang merupakan sebuah terowong yang dipenuhi dengan lampu kelip-kelip serta pemandangan lautan di penghujung terowong.

Bukan itu sahaja, Taiwan juga mempunyai lokasi-lokasi untuk membuat aktiviti menarik seperti membuat kuih, coklat, tembikar dan sebagainya sesuai untuk pasangan yang ingin meluangkan masa bersama.

Biro Pelancongan Taiwan di Malaysia telah menganjurkan Kempen Salam Taiwan 2023 bagi mempromosikan Taiwan sebagai Destinasi Sensasi Mesra Muslim buat rakyat Malaysia.

Bagi pelancong beragama Islam, mencari makanan halal di Taiwan bukan lagi satu kegusaran kerana Taiwan telah diiktiraf sebagai “Destinasi Inklusif Tahunan (bukan OIC) dalam majlis Anugerah Pelancongan Halal 2022.

Keindahan alam semula jadi, digandingkan pula dengan kecanggihan metropolitan, Taiwan sememangnya bagai syurga buat mereka yang bercinta.

Sesuai dengan imejnya sebagai “Jantung Asia”, Taiwan menawarkan pelbagai tarikan terkini dan “trendy” pada harga yang menarik buat pelancong. Terdapat pelbagai destinasi membeli-belah – semuanya menjanjikan fesyen, gajet – malah mainan yang terkini!

Lokasi-lokasi yang memiliki bangunan dengan rekabentuk unik dengan persekitaran berwarna-warni, keunikan juadah yang ditanam di sekitar tempat penginapan, gaya hidup di ladang ternakan yang diselubungi kabus, pemandangan matahari terbit menakjubkan, gaya hidup metropolitan serba moden – pelbagai aktiviti menarik menanti semua!

Secara konklusinya, kelebihan Taiwan sebagai destinasi percutian pilihan, boleh dibahagikan kepada 4 KATEGORI iaitu MESRA MUSLIM, ROMANTIK, TRENDING dan VIBRANT.

Baca Artikel Ini: 8 Lokasi Wajib Pergi Bila Melancong Ke Taiwan!

Ditulis oleh Cema Cempaka

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Money Not Enough 3 Kutip RM13.86 Juta Dalam Masa 2 Minggu

Anggi Marito Sudah Ada ‘Kisah Yang Lain’