in ,

Anggi Marito Sudah Ada ‘Kisah Yang Lain’

Penyanyi, Anggi Marito yang popular dengan lagu Tak Segampang Itu kembali dengan single terbaru berjudul Kisah Yang Lain.

Masih dengan genre nuansa muzik pop balada, Kisah Yang Lain merupakan hasil dari kerjasama Clava Riva yang terkenal dengan lagu-lagunya yang popular di Indonesia.

Mengetengahkan tentang percintaan, lagu ini mengisahkan tentang seseorang yang sudah tidah mampu bertahan di dalam perhubungan kerana pasangannya sudah tidak memiliki rasa cinta padanya.

“Jadi, orang tersebut memutuskan untuk pergi dari hubungannya kerana dia percaya bahawa suatu saat nanti, pasangannya itu akan digantikan oleh orang dan kisah yang lebih baik serta membahagiakan dirinya. Intinya bagaimana kita harus melepas dan mengikhlaskan seseorang,” ujar Anggi.

Setiap sesuatu yang berlaku ada hikmah disebaliknya, begitu juga mesej yang ingin disampaikan melalui lagu Kisah Yang Lain ini.

“Aku berharap single ini dapat menjadi pembuka fikiran, bahawa sebuah keputusan pahit harus kita ambil walaupun itu dengan risiko berakhirnya suatu hubungan, kerana memang ada alasan baik di belakang keputusan tersebut,” kata Anggi.

Kisah Yang Lain kini boleh di dengar di semua pelantar muzik digital manakala video muzik pula boleh di tonton di akaun Youtube rasmi Anggi Marito.

Ditulis oleh Cema Cempaka

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Pilih Taiwan Sebagai Destinasi Berbulan Madu!

Kerana Sikap Mesra, Alyah Jadi Duta Twomee