PRU 14 : Mahathir Dakwa Putrajaya Sudah DiTawan

0
1028
Pengerusi Pakatan Harapan, Tun Dr Mahathir Mohamad ketika sidang media di Hotel Sheraton PJ. foto. EIZAIRI SHAMSUDIN

PETALING JAYA – Tun Dr Mahathir Mohamad mendakwa Suruhanjaya Pilihan Raya tidak mahu mengumumkan keputusan pilihan raya.

Pengerusi Pakatan Harapan mendakwa bahawa pegawai SPR enggan menandatangani Borang 14 yang diperlukan untuk pengumuman keputusan.

“Ini adalah perkara yang sangat serius, bukan berita palsu, anda tidak boleh membawa saya ke mahkamah untuk mendakwa saya,” katanya pada sidang akhbar yang dihadiri media tempatan dan antarabangsa di Hotel Sheraton.

Dia mendakwa bahawa keputusan itu perlu dilakukan sekarang dan pembangkang sudah mencapai 112 kerusi yang diperlukan untuk membentuk kerajaan.

Beliau juga mendakwa mereka telah memenangi enam negeri iaitu Kedah, Selangor, Pulau Pinang, Melaka, Negeri Sembilan dan Johor.

Dr Mahathir juga mendakwa bahawa Sabah menghadapi masalah yang sama, di mana pegawai pengundian enggan menandatangani Borang 14.

“Saya percaya Presiden Parti Warisan Sabah, Datuk Seri Shafie Apdal sendiri telah menang. Tetapi mereka enggan menandatangani Borang 14 dan oleh itu tiada pengumuman telah dibuat bahawa dia memenangi pilihan raya,” katanya lagi.

Like kami di Facebook • Follow kami di Twitter • Follow kami di Instagram

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here