in ,

Projek: High Council Bongkar Realiti Sekolah Asrama

Astro Original membuka tirai 2023 dengan menyajikan francais Projek terbaru selepas Projek: Anchor SPM iaitu Projek: High Council yang memaparkan sisi gelap sekolah asrama lelaki yang sudah mula ditayangkan pada 14 Januari yang lalu.

Diarahkan oleh pengarah Projek Anchor SPM iaitu Anwari Ashraf bersama pengarah baru berbakat besar, Zulaikha Zakaria, High Council penuh dengan aksi pertarungan yang mendebarkan serta
permainan emosi sehingga membuatkan penonton tidak senang duduk pada setiap episod.

Drama ini merupakan kisah fiksyen yang diinspirasikan daripada kisah benar yang pernah menggemparkan negara suatu ketika dahulu mengenai gangsterisme di dalam sekolah yang dikenali sebagai kumpulan ‘high council’.

Poster Projek: High Council

Difahamkan bahawa budaya high council ini telah wujud sejak tahun 1992 dan terdapat banyak sekolah memiliki kegiatan ini.

Berbeza dengan Anchor SPM yang mempersembahkan sisi-sisi ideal kehidupan di sekolah
berasrama, High Council memberi fokus dalam membongkarkan aspek-aspek gelap yang sehingga kini, menjadi realiti sebahagian besar pelajar-pelajar.

Terdapat banyak nilai-nilai murni yang ingin disampaikan kepada penonton meskipun drama premium ini menyajikan genre aksi yang membawa isu tentang buli dan diskriminasi.

Barisan pelakon Projek: High Council

High Council mengambil masa selama 11 bulan untuk proses penyelidikan dan perkembangan cerita bagi memastikan jalan cerita dan lakon layar yang dihidangkan dapat memenuhi selera penonton.

Saksikan Projek:High Council yang dibintangi oleh Nadhir Nasar, Mierul Aiman, Amir Ahnaf, Daiyan Trisha, Naim Daniel dan ramai lagi melalui platform strim Astro On Demand atau Astro Go bermula pada 14 Januari dan di saluran linear, Astro Ria saluran 104 bermula 23 Januari, setiap Isnin, jam 9.00 malam.

Ditulis oleh Cema Cempaka

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Showcase Ernie Zakri Hiburkan 200 Peminat Bertuah

Syafeek Ikhwan Pertaruhkan Lafaz