in , ,

Kami Minta Maaf! – Portal Singapura

SINGAPURA, 3 Sept – “Kami Minta Maaf!” kata penerbit theindependent.sg, atau TISG.

“Kami memohon maaf dengan sepenuh hati kepada pihak yang berkenaan susulan penderitaan dan kesedihan akibat daripada insiden ini,” menurut notis yang dimasukkan dalam laman web TISG dan dilihat lebih 100,000 kali.

Pautan asal bergaris merah membawa ke artikel permohonan marah yang baru di muat naik.

Notis itu menggantikan artikel asal bertajuk “warga Singapura berusia 25 tahun meninggal dunia selepas hospital Malaysia menuntut bayaran tunai sebelum rawatan” yang disiarkan pada 31 Ogos.

Tajuk utama berita yang theindependent.sg keluarkan tempoh hari.

Ia dipercayai merupakan respons TISG kepada reaksi Kementerian Kesihatan Malaysia terhadap artikel itu.

Kementerian itu berkata surat rasmi akan dihantar kepada kerajaan Singapura berikutan rasa tidak puas hati berhubung tindakan portal berita dalam talian republik itu yang menyiarkan laporan tidak asas berkaitan perkhidmatan penjagaan kesihatan dan petugas perubatan di Malaysia.

Menteri berkenaan, Datuk Seri Dr S. Subramaniam berkata pada Sabtu, surat itu akan diserahkan tidak lama lagi selepas perbincangan diadakan bersama pasukan guaman kementerian itu, dan Kementerian Luar.

“Surat kepada kerajaan Singapura itu akan menyatakan perasaan dan pandangan kami tentang apa yang telah dilakukan oleh portal (berita) itu. Selepas itu, terpulang kepada kerajaan Singapura untuk mengambil langkah selanjutnya,” katanya.

Dalam laman web itu, TISG mendakwa mempunyai lebih sejuta pembaca sebulan dan sedang memperluaskan liputannya ke Asia dan Australia

Menurut portal itu, ia mengetengahkan perspektif bebas terhadap berita dan hal ehwal semasa di Singapura. Portal itu dimulakan pada 9 Ogos 2013.

Ditulis oleh The Buzzer/Editor

Kadang-kadang lelaki. Kadang-kadang perempuan. Mengumpul berita dari serata ceruk alam maya atau melaporkan secara eksklusif.

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Abang Long Fadil 2 Sudah Kutip RM5 Juta

Lembu ‘Terjun’ Perigi Aidiladha Ke-3