in ,

“Mahu Kerja Dengan Saya, Harus Bawa Orang Saya”, Ziana Zain Tetapkan Syarat Sebelum Bikin Konsert

Penyanyi terkenal Ziana Zain bakal mengadakan Ziana Zain Konsert 2024 pada 25 Mei 2024 bertempat di Mega Star Arena, Kuala Lumpur.

Kali terakhir Ziana Zain atau nama sebenarnya Siti Roziana Zain, 55 adalah pada tahun 2001 iaitu Ziana Zain In The Park yang diadakan di PWTC (kini WTC) Kuala Lumpur.

Menurut Ziana, idea mengadakan konsert itu muncul selepas dia mengadakan konsert Anuar Zain & Ziana Zain Live In Kuala Lumpur 2022.

“Dia bermula ketika konsert bersama Anuar Zain di Plenary Hall, saya berasa seronok ketika mengadakan konsert tersebut.

“Selepas itu saya ditawarkan oleh Anuar Zain Network untuk mengadakan konsert jadi saya menerimanya.

“Namun selepas tawaran itu dibuat, hadir satu lagu tawaran konsert dari penganjur yang merupakan jenama besar.

“Saya bersyukur ada penganjur terkemuka mahu menaja konsert saya akan tetapi saya kekal dengan pendirian saya dimana siapa sampai dulu, dia dapat dulu,” jelas Ziana.

Selepas kejadian Konsert I Am Ziana Zain yang sepatutnya diadakan pada 27 September 2014 di MITC Melaka dibatalkan, penyanyi lagu Madah Berhelah itu akui dia trauma mahu mengadakan konsert.

Walaubagaimanapun, dirinya belajar dari kesilapan dan telah menetapkan syarat-syarat tertentu kepada pihak penganjur supaya peristiwa pahit itu tidak berulang kembali.

“Syarat yang saya letakkan adalah dengan siapa yang saya akan bekerjasama. Saya perlu tahu mengenai pihak penaja, tenaga kerja yang akan menjayakan konsert dan sebagainya.

“Andai kata pihak penganjur mahu menggunakan pasukan mereka sendiri, saya akan menolak kerana saya ada pasukan saya sendiri.

“Sekiranya mereka mahu bekerjasama dengan saya, mereka perlu bekerja dengan pasukan saya juga.

“Saya sudah lama berada di dalam industri dan saya selesa bersama dengan mereka yang saya pernah bekerja,” tambahnya lagi.

Sekadar info, Konsert I Am Ziana Zain dibatalkan kerana masalah dalaman yang serius berkaitan dengan kos perbelanjaan keseluruhan konsert yang tidak teratur dan lengkap.

Tiket konsert Ziana Zain Konsert 2024 boleh didapati mulai 15 Disember 2023 di laman sesawang www.ticket2u.com.my/zianazain.

Harga tiket bermula dari tanda harga RM288 (GOLD), RM488 (PLATINUM), RM888 (VIP 2) dan RM1,088 (VIP 1).

Bagi pembeli tiket OKU atau pembelian tiket melebihi 50 keping boleh menghubungi hotline di 01111900518.

Ditulis oleh Cema Cempaka

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Pernah Trauma Bikin Konsert, Ziana Zain Letak Syarat

Takhta Hero Dewi Remaja 2023 Milik Aiman Ameer & Nurel Bahrin