in ,

Konsert Jelajah Ruffedge Di Malaysia Dan Singapura

Kumpulan vokalis r&b, Ruffedge yang dianggotai oleh Azan, Cat, Mode, Sein dan Zain bakal menjayakan sebuah siri jelajah konsert istimewa di Malaysia dan Singapura iaitu Ruffera ‘That Moment In Time’ Tour.

Bakal berlangsung bermula Jun hingga Ogos tahun ini, konsert ini pasti akan membuatkan penonton terkenang kembali momen-momen sewaktu kegemilangan Ruffedge suatu ketika dahulu.

“Konsert ini bukan sahaja mengimbau kenangan lalu, tetapi bagaimana muzik kami berjaya merentasi masa dan kekal relevan sehingga kini.

“Sesetengah lagu tetap kekal ‘evergreen’ tidak kira bila mendengarnya, terutamanya sekarang dengan susuan muzik yang baharu, anda dapat merasai momen itu,” kata Cat salah seorang anggota kumpulan.

Dianjurkan oleh YOLO Malaysia, ini merupakan kerjasama kedua antara pihak penganjur dan Ruffedge dimana sebelum ini Ruffedge pernah melalukan konsert secara atas talian.

“Ini adalah kolaborasi kedua Ruffedge bersama YOLO Malaysia, jika dahulu konsert mereka
diadakan hanya secara maya melalui aplikasi zoom ketika berlakunya pandemik.

“kini peminat berpeluang menyaksikan mereka beraksi secara ‘live’ di beberapa lokasi yang telah ditetapkan,” kata Haniff Hamzah, Penerbit Eksekutif YOLO Malaysia.

Dijangka akan berlangsung selama 2 jam, Ruffedge kini sedang dalam proses persediaan untuk memastikan konsert jelajah tersebut berjalan lancar.

“Kami sedang giat menjalankan latihan di studio demi memberikan kepuasan maksimal buat penonton yang bakal hadir di konsert nanti.

“Dijangka durasi konsert akan berlangsung selama 2 jam dengan nyanyian lagu-lagu hit kami, beserta susunan muzik yang baharu dan lebih segar di bawah pimpinan pengarah muzik tersohor negara.

“Jadi alami sendiri pengalaman evolusi masa melalui muzik dengan visual khas, dan jangan lupa mendapatkan tiket konsert apabila penjualan mula dibuka,” kata Sein.

Tiket konsert Ruffera ‘That Moment In Time’ telah pun mula dijual bermula 20 April yang lalu dan ianya boleh didapati di laman sosial YOLO Malaysia dan Ruffedge serta yoloasia.com.

Ditulis oleh Cema Cempaka

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Joe Flizzow Sunyi Di New York

Fesyen Sekitar Majlis Tayangan Perdana VII XII Tujuh Dua Belas