in ,

Kenapa Perlu Jadi Contoh Tak Baik? Sharnaaz Ahmad Hairan Dengan Kehendak Stesen TV Dan Influencer

Melihat banyak drama yang menggandingkan pelakon berpengalaman dengan pelakon baru, Sharnaaz Ahmad mengakui memilih pasangan berlakon yang akan berganding dengannya.

Sharnaaz atau Sharnaaz Ahmad Basir Ahmad berkata keserasian antara kedua itu tidak akan sampai dan tidak nampak sepadan menyebabkan mereka sukar untuk melakonkan watak dan prestasi pelakon baru akan ketinggalan di belakang.

“Sebagai contoh, pelakon berpengalaman digandingkan dengan pelakon baru. Keserasian mereka tidak sampai kerana apabila orang berpengalaman beraksi, yang baru akan jauh ketinggalan.

“Kalau mahu juga menggunakan orang baru, cari gandingan yang ada pengalaman lebih sedikit darinya supaya dapat membantu dan menjayakan gandingan tersebut.

“Saya tidak kisah sekiranya digandingkan dengan pelakon baru namun dia haruslah pandai berlakon. Kerana sebelum ini saya pernah mendapat pasangan yang tidak boleh beraksi di depan kamera.

“Susah nak cakap. Bukan dia tidak bagus, tapi belum bagus lagi,” jelasnya.

Sewaktu di temui di sidang media The Masked Singer Malaysia 3, Sharnaaz akui gandingan lakonan yang tidak serasi sedikit sebanyak akan memberi kesan negatif kepada pelakon berpengalaman.

“Banyak dah saya lihat, stesen televisyen mahukan seseorang itu sebab dia seorang pempengaruh dan ada nama. Itu tak betul.

“Pempengaruh perlu kekal sebagai pempengaruh. Kalau awak bagi di platform Tiktok, kekal di Tiktok.

“Jangan masuk ‘mainstream’ sebab ini bukan kawasan awak. Kekal di sana dan jana pendapatan di sana.

“Contohnya macam Ryan Bakery. Dia bagus tapi kekal di mana awak berada. Pastikan awak bagus dekat situ dan orang akan sanjung.

“Kalau awak masuk tempat lain contohnya drama, orang akan mula menilai sama ada awak boleh berlakon atau tidak.

“Oleh itu stesen televisyen perlu bijak dan bukan sekadar membuat duit semata-mata,” tegas Sharnaaz.

Ditulis oleh The Buzzer/Editor

Kadang-kadang lelaki. Kadang-kadang perempuan. Mengumpul berita dari serata ceruk alam maya atau melaporkan secara eksklusif.

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Awesome TV Tutup Tirai 2022 Dengan Meraih Anugerah ‘Best In Consumer Satisfaction’

Pemergian Adik Buatkan MonoloQue Terbitkan Lagu Cinta