in ,

Aina Abdul Berhabis RM400,000 Untuk Busana Mega!

Busana yang dikenakan oleh penyanyi, Aina Abdul sewaktu konsertnya iaitu A Night With Aina Abdul 3.0 yang berlangsung di Axiata Arena menelan kos hampir RM400,000.

Berkonsepkan perjalanan seorang Aina Abdul, sebanyak 6 pasang baju dikenakan pada malam itu termasuk busana yang pernah dipakai oleh penyanyi tersebut ketiga Anugerah Juara Lagu yang ke 37 mempunyai maksudnya yang tersendiri.

“Secara ringkas konsep malam ini adalah bertemakan perjalanan seorang Aina Abdul yang boleh dilihat dari pelbagai segi seperti lincah, galau, traditional, kdrama punya vibe, dan bidadari.

“Jadi setiap baju yang kita tampilkan hari ini merupakan kerjasama saya dengan penata gaya, Abu Shaef Hamza syang sangat mengenali apa yang saya inginkan.

“Semua penampilan saya hari ini bersebab dan mempunyai maksud yang tersendiri.

“Jumlah nilai untuk 5 baju itu sahaja mencecah hampir RM400,000,” kata Aina.

Di antara busana yang dipakai pada malam konsert tersebut, Busana ‘midnight blue’ yang dikenakan oleh Aina mencuri perhatian penonto kerana mempunyai ciri unik yang mana busana tersebut mengeluarkan asap dan mempunyai simpulan yang berputar.

“Baju tersebut adalah rekaan Zaimi Zulkafli yang sebelum ini pernah bekerjasama dengan saya ketika ANWAA 2.0 yang lalu.

“Zaimi merupaka pereka fesyen yang inovatif kerana dia menggabungkan sains dan fesyen di dalam karyanya.

“Segala teknologi yang terdapat pada busana tersebut dibuat oleh jurutera dan dikawal melalui alat kawalan jauh.

“Untuk bahagian teknikal untuk baju itu sahaja mencecah sebanyak RM35,000,” jelasnya lagi.

Menurut Aina atau nama sebenarnya Nurul Aina Abdul Ghani, dia hanya dapat membuat raptai penuh sebanyak satu kali bersama busana-busana tersebut.

“Kita hanya membuat raptai untuk satu hari untuk kita uji semua baju-baju tersebut.

“Waktu kita melakukan soundcheck, baju tersebut tidak mengeluarkan asap, tapi Alhamdulillah semuanya berjalan seperti yang dirancang ketika konsert berlangsung,”katanya.

Aina telah menghiburkan hampir 10,000 orang peminat di konsertnya dan membawa sebanyak 34 buah lagu dan sebahgaian darinya merupakan lagu dari album pertamanya, Imaji.

Pelantun lagu Sepi itu juga mengumumkan dirinya bakal mengadakan konsert dia kota Singa iaitu Singapura pada Januari tahun hadapan usai konsertnya tamat.

Ditulis oleh Cema Cempaka

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

GIPHY App Key not set. Please check settings

FOTO Sekitar Konsert Live In Concert: Radja

FOTO Sekitar Konsert A Night With Aina Abdul 3.0