in ,

Andmesh Kamaleng Gegar Malaysia 4 Jun Ini

Penyanyi dan komposer dari Indonesia, Andmesh Kamaleng bakal mengadakan konsert sulungnya Andmesh Kamaleng Live In Kuala Lumpur pada 4 Jun ini di Plenary Hall, KLCC.

Mengambil masa yang agak lama untuk mengadakan konsert solonya di Malaysia, anak kelahiran Nusa Tenggara Timur itu menyatakan dia mahu memastikan persiapannya mantap dan mampu memberi kesan kepada penonton yang hadir.

“Saya ambil masa yang lama untuk mempersiapkan karya sendiri kerana saya mahu apabila saya datang kesini, saya sudah memilik banyak karya yang boleh dipersembahkan.

“Saya juga mahu mempersiapkan diri supaya lebih matang dan penuh dengan kisah.

“Bukan sekadar penyanyi yang selesai menyanyi terus pulang, tetapi sebagai penyanyi yang mampu meninggalkan kesan kepada penonton kerana setiap yang saya lakukan sangat bererti,” katanya

Lama mengidamkan konsert di Malaysia, pelantun lagu Cinta Luar Biasa itu juga telah melakukan persiapan yang rapi agar perjalanan konsert tersebut berjalan lancar.

“Sesungguhnya ini merupakan impian saya dari dahulu lagi untuk menghiburkan peminat di Malaysia.

“Seramai 6 orang pemuzik profesional dari Indonesia bakal mengiringi saya ketika konsert itu nanti yang dijangkakan berlangsung selama 2 jam dengan kurang lebih 15 buah lagu yang dipersembahkan.

“Konsep konsertnya nanti bertemakan cinta, saya mahu kesemua penonton konsert yang hadir merasakan ‘cinta’ melalui muzik, lirik dan nada yang saya bawakan,” katanya lagi.

Menjanjikan kejutan buat peminat yang hadir, Andmesh berharap penonton yang hadir ke konsertnya akan terkesan dengan persembahannya.

“Istimewanya pada konsert itu nanti, susunan muziknya juga akan mengalami perubahan khas untuk peminat di Malaysia, rugi bagi siapa tidak menghadirkan diri.

“Pastinya ada juga kejutan yang dipersembahkan nanti dan kalau hendak tahu kenalah beli tiket konsert nanti.

“Saya berharap agar pengunjung konsert terkesan dengan lagu-lagu yang saya persembahkan, merasakan cinta dengan karya-karya saya, dan pulang ke rumah dengan memori yang indah,” jelasnya.

Tiket VVIP konsert Andmesh Kamaleng Live In Kuala Lumpur telah pun habis dijual namun tiket kategori lain masih boleh dibeli melalui laman sesawang andmesh.ubertickets.asia

Ditulis oleh Cema Cempaka

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

GIPHY App Key not set. Please check settings

[V] Giliran Puteri Sarah Jadi Penyondol, Sibuk Ulang – Alik Malaysia Jakarta

Disindir Terpaling Ibu, Uyaina Arshad Tak Ambil Kisah – “Yang Penting Anak Saya Sihat”