in , ,

Bintang Rindu Kisah Benar Hilang Insan Tersayang

Meteorix kembali mewarnai industri muzik Malaysia dengan mempertaruhkan lagu Bintang Rindu yang telah pun dikeluarkan Oktober lalu.

Menurut Wan, lagu ini pada asalnya diserahkan kepada Allahyarham Tony Spider untuk diterbitkan namun diatas pemergiannya, kumpulan ini mengambil keputusan untuk mengeluarkannya sendiri.

Single ini merupakan hasil ciptaan Meteorix iaitu Ijan, Ijal, Wan, Ilham dan Amir manakala lirik oleh Wan yang berkisahkan tentang kehilangan insan tersayang dan guru yang dihormati diilhamkan dari salah seorang ahli kumpulan tersebut.

Meteorix kembali dengan lagu Bintang Rindu

Jelas Wan, ini merupakan rezeki buat kumpulan itu kerana lagu ini ditulis pada tahun 2014 dan ianya hanya untuk simpanan sendiri dn merancang untuk mempromosikan lagu tersebut disemua platform agar karya mereka dapat dinikmati oleh para pendengar.

Walaupun gerakan terhalang dek kerana pandemik Covid-19, namun penyanyi lagu Murai ini tidak menyangka dapat menapak di dalam industri muzik Malaysia dengan membawa genre pop alternatif

Lirik video Bintang Rindu boleh ditonton melalui saluran YouTube Luncai Emas serta di semua saluran digital seperti Apple Music, Joox, Spotify dan Itunes Store. 

Ditulis oleh Cema Cempaka

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Lagu Mentari Setia Cuma Gimik? Ini Jawab Janna Nick

Sharnaaz Saran Pempengaruh Jangan Masuk Dunia Mainstream