in ,

Babi Tidak Kurangkan Jumlah Jemaah.

SUNGAI BULOH 08 MAC 2018. Tinjauan jemaah mendirikan solat zohor di Masjid Jamek Sungai Plong. Foto-HALIMATON SAADIAH SULAIMAN

Sungai Buloh: Aktiviti mengimarahkan Masjid Jamek Kampung Sungai Plong di sini, dihadiri dengan 200 jemaah mendirikan solat Zuhur, semalam.

Menurut laporan Harian Metro, kelmarin jemaah masjid itu digemparkan dengan pencerobohan seekor babi hutan sehingga ada segelintir netizen yang mengatakan kejadian itu adalah petanda rumah ibadat itu kosong.

Nazir Masjid Jamek Kampung Sungai Plong, Hussin Rani berkata, kebiasaannya jumlah jemaah pada setiap waktu solat adalah 150 hingga 300 orang.

Menurutnya, setiap kali solat Maghrib dan Isyak jemaah lebih ramai kerana kebanyakkan ahli kariah pulang daripada bekerja.

“Alhamdulillah, selepas banyak aktiviti dilakukan mengimarahkan masjid ini, jumlah jemaah pun semakin bertambah dari hari ke hari.

“Dakwaan segelintir pihak masjid kami kosong, itu saya anggap sebagai komen nakal saja. Hanya ahli kariah saja yang tahu bagaimana kami uruskan masjid ini,” katanya.

Mengulas mengenai perkembangan kerja pembersihan masjid itu, Hussin berkata, pemasangan karpet dimulakan kelmarin hampir siap.

“Alhamdulillah, kejadian masjid diceroboh babi hutan sebenarnya memberikan banyak hikmah, kutipan sumbangan masjid bertambah,” katanya.

Ditulis oleh The Buzzer/Editor

Kadang-kadang lelaki. Kadang-kadang perempuan. Mengumpul berita dari serata ceruk alam maya atau melaporkan secara eksklusif.

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Suami Ziana Zain Berdepan Hukuman Lebih Berat

Semua Nasi Kak Wook Di Kuala Lumpur Palsu