in

‘Showcase’ Siri Jelajah Album Berjaya, Amir Masdi Dinobatkan Artis Pertama Menyanyi di Hard Rock Cafe Melaka

Persembahan yang cukup memukau oleh penyanyi tersohor, Amir Masdi cukup meninggalkan kesan yang hebat menerusi ‘showcase’ siri jelajah album yang diadakan di Hard Rock Cafe, Melaka pada 15 September lalu.

Lebih menarik lagi, persembahan yang diadakan tersebut bersempena penerbitan album sulung berjudul Amir Masdi telah dimeriahkan oleh 600 penonton dari setiap pelusuk negeri.

Amir atau Amir Syazwan Masdi telah menepati janjinya untuk memberikan persembahan bertaraf ‘A Class’ dengan mendendangkan 21 buah lagu yang terdiri daripada lagu-lagu melalui album baharu, single terdahulu dan beberapa lagu penyanyi terkenal lain.

“Untuk ‘album tour’ ini memang menjadi impian saya. Kalau ada album sahaja saya belum betul-betul puas, tapi peluang keemasan ini hadir tepat pada waktunya. Saya sangat gembira dan bersyukur apabila dapat menjayakan projek ini di lokasi pertama di Hard Rock Cafe, Melaka,” ujarnya.

Tambahnya, dia meluahkan perasaan gembira dan terharu apabila ramai yang menyokong dan menyanyi bersama-sama malah menjadikannya lebih bersemangat waja pada masa akan datang.

“Apa boleh dikatakan, penonton yang hadir pada persembahan siri jelajah album Amir Masdi memang hebat. Tanpa sokongan mereka, mustahil untuk saya berjaya berada atas pentas itu seterusnya menghiburkan mereka semua.

“Tidak dinafikan ‘crowd’ pada malam itu sangat ‘sporting’. Walaupun ada lagu baharu daripada album, tapi mereka tetap menyanyi bersama. Semangat mereka itu menjadi aura untuk saya terus memberikan persembahan lebih baik pada masa akan datang,” katanya.

Di samping itu, persembahan yang berlangsung selama dua jam tersebut diiringi oleh lima pemuzik yang berpengalaman malah  

Amir turut bercadang akan berada di Wilayah Persekutuan Labuan pada persembahan yang akan diadakan tidak lama lagi.

“Ini adalah projek yang bagus sebab saya dapat berjumpa dengan peminat dari pelbagai negeri di Malaysia.

“Dalam perancangan, kami mahu jayakan di sebanyak lokasi yang mampu. Kalau boleh memang nak buat di setiap negeri, tapi itu akan diuruskan kemudian. Jadi, nantikan pengumuman dari semasa ke semasa,” tambahnya.

Dalam pada itu, penyanyi berusia 27 tahun tersebut merupakan artis pertama yang membuat persembahan di Hard Rock Cafe Melaka bersempena ulang tahun ke-10 mereka.

“Pihak Hard Rock Cafe juga ada umumkan satu perkara yang istimewa untuk ‘album tour’ saya ini. Saya adalah artis pertama yang membuat persembahan pada hari ulang tahun ke-10 mereka.

“Apabila dapat tahu saya terkejut sebab bukan senang untuk menyanyi di Hard Rock apatah lagi mengadakan ‘showcase’ di situ,” katanya.


Ditulis oleh Dhia Kz

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Hrithik Roshan Bakal Mewarnai Konsert Gilang Gemilang di Malaysia

Filem Dokumentari ‘MAN ON THE RUN’ Dedah Kisah Sebenar 1MDB