in

Sempena 32 Tahun Dalam Dunia Seni, Exists X Orkestra Bakal Beraksi 23 Disember Ini

Kembali bersinar selepas 32 tahun, band muzik rakaman profesional iaitu Exists dikhabarkan akan mengadakan konsert gandingan bersama simfoni orkestra dalam Konsert Exists X Orkestra.

Konsert anjuram Persatuan Global Malaysia tersebut bertempat di Megastar Arena Kuala Lumpur bertarikh 23 Disember ini, bermula jam 8.30 malam.

Selain itu, kumpulan yang dikatakan legenda tersebut dianggotai oleh Ajai, Ujang, Musa, Along, Mamat dan Ezad meluahkan rasa syukur diberikan peluang dalam menjayakan konsert berskala besar terbabit bersama para pemuzik orkestra yang hebat. 

“Bergabung dengan para pemuzik orkestra yang hebat memang sudah menjadi impian sekian lama. Tanyalah kepada mana-mana band, kugiran atau pemuzik, salah satu impian mereka pasti mahu melakukan persembahan konsert atau bergabung dengan orkestra.

“Kami fikir dengan sudah banyak melakukan persembahan daripada skala kecil kepada skala besar, dengan usia 32 tahun Exists, ini adalah masa yang sesuai untuk kami berkolaborasi dengan orkestra.

“Selama ini kami hanya menunggu waktu yang sesuai untuk menjayakan sebuah persembahan kolaborasi seperti ini. Akhirnya, impian itu tercapai jua. Exists sendiri tidak sabar untuk mencipta sejarah ini,” ujar Along. 

Along yang merupakan ketua kumpulan Exists tidak lupa untuk mengucapkan jutaan terima kasih kepada para peminat yang tidak berhenti menyokong perjalanan Exists yang berusia selama 32 tahun itu. 

“Apapun terima kasih yang sebesarnya mahu kami sampaikan kepada peminat kerana jika tanpa sokongan dan kepercayaan bahawa Exists masih relevan dan perlu terus hidup dalam industri ini, mungkin Exists tidak akan wujud lagi,” katanya.

Sejak beberapa tahun kebelakangan ini, Exists sememangnya turut dilihat cukup aktif dan bertenaga dalam menjayakan konsert yang bertempat di dalam dan di luar negara terutamanya negara Singapura dan Indonesia.

Dalam pada itu, kumpulan Exists memaparkan sifat kredibiliti mereka sebagai pemuzik profesional di pentas berprestij, Dewan Filharmonik Petronas.

Para peminat yang merindui Exists boleh membeli tiket yang berharga bermula RM 568, RM 468, RM 368, RM 268 dan RM 168 dan boleh didapati menerusi laman sesawang Www.MyTicket.Asia. 


Ditulis oleh Dhia Kz

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Rujuk Kembali 31 Ogos Lalu, Farid Kamil dan Diana Danielle Ambil Iktibar

Difitnah Berjudi Lumba Kuda, Datin Kartini Nafi Ameera Khan Lakukan Perkara Terkutuk