in ,

Judikan Gegarkan Axiata Arena Dengan 12,000 Penonton

Penyanyi terkenal Indonesia, Judika atau  Judika Nalom Abadi Sihotang mengadakan konsertnya iaitu Rockmantic Night – Judika And The Gang disaksikan 12,000 peminat.

Menampilkan Marsha Milan, Shila Amzah dan Haqiem Rusli sebagai artis jemputan, Judika juga menampilkan penyanyi-penyanyi dibawah naungan syarikat penganjur iaitu naungan Dnanda, Daniel Pattinama dan Dr. Axin.

Menurut pemilik lagu Bukan Rayuan Gombal itu, dia telah melakukan persiapan yang rapi untuk memastikan dia dapat melakukan persembahan yang terbaik.

“Sebetulnya, saya sudah mempersiapkan diri selama tiga hari berturut-turut sewaktu latihan kerana mahu memberikan yang terbaik untuk semua dan hasilnya semua yang hadir sangat gembira dan merasa ‘cinta’ yang saya tonjolkan pada malam ini, lebih istimewa kerana keluarga juga berpeluang melihat sendiri konsert sebesar ini yang pertama di Malaysia dan ia merupakaan kebangaan buat saya.

“Terima kasih sesungguhnya buat penonton yang hadir, ‘team’ yang terlibat, artis-artis undangan dari Malaysia dan juga Indonesia, serta kepada para penaja yang menjayakan konsert pada malam ini,” kata Judika.

Antara lagu-lagu yang dipersembahkan seperti Sampai Kau Jadi Milikku, Kisah Yang Ku Inginkan (duet bersama Shila Amzah), Jikalau Kau Cinta, Cinta Karena Cinta dan lain-lain.

Lebih menarik, Judika mempersembahkan lagu galaunya iaitu Putus Atau Terus denga susunan muzik bergenre rock yang sangat segar dan seronok untuk ditonton.

Bukan itu sahaja, konsert Judika dihadiri oleh keluarganya serta ibu bapa dan ibu bapa mertuanya sekaligus turut meraikan hari lahir anak perempuannya di atas pentas tersebut.

Ditulis oleh Cema Cempaka

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Filem Dokumentari ‘MAN ON THE RUN’ Dedah Kisah Sebenar 1MDB

Gabungan ERA Suria Cipta Sejarah Dalam ‘The Malaysia Book of Records’