in ,

SoundCircus Weekender Raikan Muzik Indie, Berlangsung Selama 2 Hari Berturut

Art Of Speed Malaysia (AOSM) yang meraikan artis tempatan membawakan SoundCircus Weekender di REXKL pada 4 dan 5 Mac ini.

AOSM bekerjasama dengan produk peranti elektronik BRO ASIA, menganjurkan festival muzik yang menghimpunkan pemuzik tempatan dan luar.

Menurut Pengarah Festival, Art of Speed Malaysia & SoundCircus, Asep Ahmad Iskandar, acara ini dilihat unik berbanding acara yang dibuat sebelum ini kerana ianya diadakan tanpa acara tahun AOSM dan diletakkan di tengah ibu kota secara ‘stand-alone’.

“Istimewanya acara SoundCircus Weekender pada tahun ini, selain mengambil tempat di bangunan pawagam lama yang diberi nafas baharu iaitu REXKL, yang berada di tengah-tengah ibu kota Kuala Lumpur, ia juga diadakan secara ‘stand-alone’ tanpa acara tahunan AOSM yang biasanya diadakan di MAEPS, Serdang,” jelasnya.

Barisan band yang dipilih dibuat secara kolektif mengikut suara penggemar muzik yang mengikuti perkembangan semasa dan acara ‘Battle of The Bands’ jug akan diadakan.

“Pemilihan band adalah berdasarkan suara kolektif komuniti yang telah disenaraikan pendekkan oleh mereka yang peka dengan perkembangan muzik semasa.”

“Kami menjangkakan pengunjung yang bakal hadir rata-ratanya terdiri daripada peminat muzik indie sehingga hip-hop berumur di antara 18 sehingga 40 tahun.”

“Selain itu ‘Battle of The Bands’ turut diadakan pada sebelah siangnya yang akan disertai lebih kurang 10 buah kugiran muzik baharu yang bergenre indie, rock dan reggae dengan jumlah lebih 30 artis serta kugiran yang bakal menghiburkan pengunjung.

Peminat akan dihiburkan dengan barisan band menarik seperti The Sigit (Indonesia), Mooner (Indonesia), Sweetass, Bunkface, Noh Salleh & Restoe Iboe Band, Iqbal M, Flop Poppy, A.C.A.B, Grey Sky Morning, Naratu, Budak Nakal Hujung Simpan, Jemson, Margasatwa, Impatient Sisters, Republic of Brickfields, Asyrfnsir, Yonny Boii, Kmy Kmo dan Lucka Sickta.

Bagi mereka yang berminat untuk menyaksikan acara SoundCircus Weekender, tiket 2-hari serendah RM158 masih ada dijual, sila layari https://scf.artofspeedmy.com/ untuk pembelian.

Ditulis oleh Cema Cempaka

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Hafiz Mahamad Pempengaruh Gempak Most Wanted 2022

Eidolon Bayangan Dendam Guna Bakat Baru, Nama Besar Tak Jamin Filem Meletup