in ,

Filem Polis EVO 3 Raih Kutipan RM1.3 Juta Untuk Tayangan ‘Sneak Preview’, Ketepikan Filem Antarabangsa

Filem terbitan Astro Shaw bersama Skop Productions dan TGV Pictures telah mula tayangan awal (‘sneak preview’) pada 24 Mei di pawagam seluruh negara dan berjaya meraih kutipan RM1.3 juta dan berada di tangga pertama di carta Top 10 GSC Malaysia bagi kutipan tertinggi pada 24 Mei, sekali gus mengetepi filem antarabangsa.

Penerbit Eksekutif Polis Evo 3 merangkap Naib Presiden, Ketua Astro Shaw & Perniagaan Melayu Nusantara, Raja Jastina Raja Arshad berkata pihaknya mengucapkan jutaan terima kasih kepada semua penonton di Malaysia, Singapura dan Brunei di atas sokongan yang luar biasa terhadap filem ini.

Kami mengharapkan berita baik ini adalah satu permulaan yang baik untuk Polis Evo 3 serta membuktikan filem tempatan masih mampu menawan hati penonton dan memberi saingan sengit buat filem antarabangsa. Terima kasih juga kepada rakan penerbit Skop Productions dan TGV Pictures, barisan pelakon serta semua yang berusaha keras dalam meletakkan kejayaan Polis Evo 3.”

Filem arahan Syafiq Yusof ini menampilkan barisan pelakon seperti Zizan Razak, Shaheizy Sam, Sharnaaz Ahmad, Nora Danish, Syafiq Kyle, Farali Khan, Douglas Lim, Fauzi Nawawi, Fezrul Khan, Eyka Farhana dan ramai lagi. 

Polis Evo 3 mengisahkan tentang Inspektor Khai dan Inspektor Sani kembali dengan misi terbaru dan kali ini pasukan mereka disertai Inspektor Dani, Inspektor Julie dan Inspektor Dell yang mempunyai kepakaran berbeza. Keadaan bertambah rumit apabila sasaran seterusnya adalah Inspektor Khai. Persahabatan Inspektor Khai dan Inspektor Sani diuji apabila menyedari suspek yang diburu mempunyai kaitan dengan kisah silam Inspektor Khai. 

Terdahulu Polis Evo (2015) mencatat rekod sebagai filem tempatan pertama menembusi kutipan box office lebih RM18 juta dan Polis Evo 2 (2018) memungut jumlah box office RM23juta. Dengan sambutan luar biasa untuk tayangan ‘sneak preview’, tidak mustahil filem Polis Evo 3 mampu mengatasi rekod pecah panggung dua filemnya sebelum ini.

Ditulis oleh Miki Mukarami

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Syamsul Yusof Tak Tahu Isu Lafaz Cerai Dua Kali Seperti Yang Didakwa Puteri Sarah Liyana

Puteri Balqis ‘Sound’ Pelakon Berusia 14 Tahun Di Instagram, Netizen Petik Nama Qistina Raisah