in

SedihSedih LOLLOL MehMeh MarahMarah SukaSuka OMGOMG

Elly Mazlein Luah di Insta Story, Siapa Yang Dimaksudkan Kak Lina?

Kecoh di sosial media mengenai luahan pengacara dan pelakon, Elly Mazlein di Insta Story miliknya telah menimbulkan pelbagai persoalan dalam kalangan netizen.

Sebelum ini, F8Buzz ada melaporkan tentang Elly atau Sharifah Aida Mazlina Syed Hanafi membuat keputusan secara tiba-tiba dengan menarik diri dari mengacarakan program realiti, All Stars Gegar Vaganza (ASGV).

Namun begitu, difahamkan luahan berkenaan seolah-olah berkaitan dengan punca dirinya tidak bersama dengan dua rakan pengacara program itu iaitu Nabil Ahmad dan Jihan Muse.

“Kadang-kadang kita terpaksa melupakan tanggungjawab kita sebab niat saya baik untuk memberi laluan kepada orang yang ‘gentar’ untuk melakukan kerja.

“Jangan gaduh fasal rezeki. Allah dah susun yang terbaik untuk kita semua. Mengalah tak semestinya kita kalah, tapi kita ambil keputusan melepaskan untuk tenang dan memilih bahagia,” tulisnya.

Dalam pada itu, pengacara berusia 43 tahun tersebut berasa terpanggil untuk membuat luahan terbabit kerana namanya bagaikan ‘dipetik’ oleh seseorang.

“Kita dah elok-elok senyap, rakan pulak sengaja mengusik untuk kita cakap benda busuk bangkai ini.

“Menghukum orang tak habis-habis, supaya diri nampak terpaling baik. Makin terselah kelucuan.

“Walaupun sehebat mana pun kita , jangan bersikap sombong dan ingat usul,” tulisnya lagi.

Bagaimanapun, hantaran yang dimuat naik oleh Elly atau lebih mesra disapa sebagai Kak Lina telah mencuri perhatian wargamaya mendakwa pengundurannya mempunyai kaitan dengan pengacara program itu. 

“Rasanya Nabil yang buat hal. Kak Lina sudah menumpahkan teh. Tokram (Datuk Ramli MS)  pula dah terkantoikan sikit tadi,” tulis seorang netizen di aplikasi X.


Ditulis oleh Dhia Kz

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Astro Umum Kak Lina Tarik Diri Menjadi Hos All Stars Gegar Vaganza

Festival Muzik Wave Bakal Gegarkan Malaysia dengan barisan artist K-Pop yang Popular pada 11 November Ini