in ,

Fasha Sandha Terima Permohonan Maaf Terbuka Daripada Wanita Yang Menuduh Dirinya Potong Usus Untuk kurus

Pelakon terkenal, Fasha Sandha telah menerima permohonan maaf secara terbuka oleh seorang wanita yang sebelum ini telah membuat kenyataan di media sosial bahawa Fasha pernah melakukan pembedahan bariatic untuk kurus.

Menurut wanita berkenaan yang menggunakan nama Sizuka_Momoshi , ada jururawat di sebuah hospital yang telah memberitahu padanya bahawa Fasha Sandha telah memotong usus.

Fasha kemudian telah menghubungi wanita tersebut dan bertanya tentang tuduhannya. Menurut Fasha, dia pernah ke hospital yang dikatakan oleh wanita berkenaan untuk menemani ibunya yang melakukan pembedahan bariatic pada tahun 2022.  Tetapi bukan dirinya yang menjalani pembedahan itu.

Fasha Sandha (@fashasandha) | Instagram

Sehubungan itu, Fasha telah menggesa wanita berkenaan untuk membuat permohonan maaf dalam masa 24 jam.

“Kepada penulis ini atau sesiapa yang berkaitan dengan penulisan komen ini, saya bagi masa 24 jam untuk tampilkan bukti atau buat permohonan maaf secara terbuka. Misi mana yang menyebarkan berita palsu? Saya jaga ibu saya tiga tahun lalu. Alih-alih buat cerita saya yang buat pembedahan bariatic.

Saya harap perkara ini boleh dijadikan pengajaran agar jangan mudah nak gunakan media sosial untuk menyebarkan berita palsu sebelum mendapat kesahihah,” tulis Fasha.

Wanita berkenaan kemudian telah tampil membuat permohonan maaf secara terbuka selepas tiga jam melalui hantaran di akaun media sosialnya.

Fasha Sandha (@fashasandha) | Instagram

“Di sini saya ingin memohon maaf kerana telah menyebarkan komen yang tidak pasti betul dan sahih tanpa usul periksa. Saya tidak selidik perkara sebenar sebelum menyebarkan komen ini. Saya mohon maaf dan tidak akan mengulanginya lagi,” tulisnya.

Permohanan maaf wanita berkenaan telah diterima oleh Fasha dengan harapan agar perkara ini dapat dijadikan iktibar dan tidak berlaku kepada artis mahupun orang lain. “Dapatkan fakta sahih sebelum komen. Jangan sedap-sedap nak mengata artis atau sesiapa pun. Jangan sesekali salah guna media sosial. Negara kita ada undang-undang. Saya tidak akan menjawab apa-apa lagi tentang isu ini kerana saya dah pun maafkan dia,” tulisnya

Ditulis oleh Miki Mukarami

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Raih RM25 Juta Dalam Masa Seminggu, Polis Evo 3 Pecah Rekod Pungutan Keseluruhan Filem Terdahulu

BIG STAGE 2023 : COEX Dapat Markah Tercorot, Namun Terselamat Kerana Tiada Penyingkiran, Tok Ram Suruh Berlatih 100 Hari