Duduk Tepi Stesen Minyak Jual Tudung Untuk Beli Susu Dan Lampin Anak

0
313
foto. FB Alin Taharin

KUALA LUMPUR, 24 April – Seorang lelaki dilihat menjual tudung di bawah terik matahari di sebuah stesen minyak ketika Perintah Kawalan Pergerakan (PKP).

Menurut pengguna Facebook Alin Taharin yang memuat naik beberapa keping gambar lelaki itu, dia menemui lelaki itu di sebuah stesen minyak Petronas di Seberang Jaya, Pulau Pinang.

Terserempak dengan sedara ni di Petronas Seberang Jaya. Sedara ni bukan meminta tetapi menjual tudung demi keperluan…

Posted by Alin Taharin on Selasa, 21 April 2020

“Dia tidak meminta wang tetapi dia menjual selendang kepala sehingga dia dapat menyediakan keperluan untuk anak-anaknya.”

Dalam foto tersebut, lelaki itu dilihat duduk di belakang motosikalnya sementara tudung dapat dilihat tergantung dari motosikalnya dengan sekeping kadbod yang diletakkan di atasnya yang bertuliskan “Saya menjual tudung untuk membeli susu dan lampin untuk anak-anak saya”.

Ramai pengguna media sosial bersimpati dengan lelaki itu.

“Dia bekerja keras untuk memenuhi keperluan keluarganya,” kata seorang pengguna.

“Bolehkah saya mendapatkan nombor telefon bimbitnya atau lebih baik lagi, adakah anda mempunyai nombor akaunnya?” tanya pengguna lain.

PKP menyebabkan penutupan sementara operasi beberapa perniagaan dan pejabat yang mempengaruhi sumber pendapatan bagi banyak orang terutama yang memperoleh gaji harian.

Kelmarin, Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin mengumumkan bahawa MCO akan dilanjutkan hingga 12 Mei.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here