TOKYO, 1 Nov – Polis Jepun menemui anggota badan dari sembilan mayat yang tersembunyi di dalam penyejuk di sebuah apartmen di barat daya Tokyo.

Kes pembunuhan bersiri ini menggemparkan negara. Polis sedang bekerja keras untuk mengenal pasti mangsa selepas lelaki yang tinggal di rumah tersebut, Takahiro Shiraishi, 27, mengaku memotongnya dan menyembunyikan dalam peti sejuk dan pasir najis kucing.

Mayat dan cebisan yang sudah mereput, ditemui hari Isnin ketika polis sedang menyiasat kehilangan seorang wanita berusia 23 tahun.

Wanita yang hilang itu disyaki salah seorang daripada lapan wanita dan seorang lelaki yang mayat disembunyikan di dalam apartmen dari akhir Ogos hingga Oktober.

Polis masih menyiasat motif suspek, kata seorang jurucakap. Dia enggan memberi butiran lanjut.

This slideshow requires JavaScript.

Tidak jelas siapa lapan mangsa yang lain, atau kenapa jiran-jiran yang mengatakan bahawa mereka menyedari bau busuk yang datang dari apartmen itu tidak membuat sebarang laporan kepada pihak berkuasa.

Laporan media tempatan berkata wanita yang hilang itu berhubung dengan Shiraishi melalui Twitter, mencari pasangan untuk bunuh diri dan berkata dia takut mati sendiri.

Kedua-duanya dirakam oleh kamera keselamatan yang berjalan bersama-sama di luar stesen kereta api berhampiran pangsapurinya dan apartmen suspek, kata laporan itu.

Media tempatan melancarkan foto sekolah menengah suspek, berseri-seri, rambutnya berbulu, penyokong gigi yang menunjukkan latar belakang keluarga yang agak baik.

Subscribe untuk lebih banyak video http://www.youtube.com/f8buzz

Like kami di Facebook http://www.facebook.com/f8buzz
Follow kami di Twitter http://twitter.com/f8buzz
Follow kami di Instagram http://instagram.com/f8buzz

Tinggalkan Pendapat Anda Untuk Semua Dengari